Samenwerken aan perspectief - Sarah Funcken

UWV helpt Hago Zorg met invoering participatiewet

 

Per 1 januari 2015 is de participatiewet van kracht die meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk moet helpen. Het kabinet heeft werkgevers bereid gevonden 100.000 mensen aan een baan te helpen. Maar hoe doe je dat? Welke functies zijn geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking? Hago Zorg vond antwoord bij UWV.

 

Sarah Funcken, P&O-adviseur bij Hago Zorg: “In de projectgroep ‘Participatiewet’, waar ik deel van uitmaak, buigen we ons over de vraag hoe we de wet gaan invoeren binnen Hago Zorg. Hoe helpen we mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk? We vroegen Annette van Waning, onze CSR-manager, om raad. Zij bracht ons vervolgens in contact met Petra de Jong, landelijk adviseur werkgeversdiensten bij UWV.”

 

Arbeidsmarktanalyse
Op dit moment voert UWV op een aantal locaties waar Hago Zorg schoonmaakt een arbeidsmarktanalyse uit. Sarah: “Aan de hand van interviews met onze medewerkers en door mee te lopen in de schoonmaak, onderzoeken de arbeidsdeskundigen van UWV welke schoonmaakwerkzaamheden geschikt zijn voor mensen met een arbeidsbeperking en welke niet.” 

Op basis hiervan stelt UWV nieuwe functieprofielen op. Zo weten wij wat we kunnen vragen van toekomstige medewerkers en voorkomen we teleurstellingen dat nieuwe medewerkers niet aan verwachtingen zouden voldoen.

Verdergaande participatie
De samenwerking verloopt vooralsnog heel goed. De regio-accountmanager waarmee Petra ons in contact bracht, liet er geen gras over de groeien. De eerste afspraken waren snel gemaakt. Ik verwacht dit jaar de functieprofielen in huis te hebben, waarmee de eerste stap naar verdergaande participatie is gezet.

 
Terug naar boven