Samenwerken aan perspectief - Robin Hanneman

Aan de slag dankzij convenant Vebego en UWV

 

“Van thuiszitten word ik gek”

 

Als de 21-jarig Robin Hanneman haar droombaan als afdelingsassistente in de ouderzorg verliest, komt ze thuis te zitten. Via UWV komt ze in contact met Balanz Facilitair, het dochterbedrijf van Vebego dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt. Samen met een medewerker van UWV gaat ze op gesprek om enkele dagen later aan de slag te gaan als schoonmaakster. Tot grote tevredenheid van Balanz Facilitair die haar contract inmiddels heeft verlengd.

 

UWV moedigt werkzoekenden aan om eerst zelf een baan te zoeken. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan voor Robin. “Ik heb een fysieke beperking en een leerachterstand. Ik ben wat langzamer dan een gemiddeld iemand.” Na drie maanden tevergeefs solliciteren, ontvangt Robin een brief van UWV waarin ze haar hulp bieden bij het zoeken van werk.”

 

Perfecte werkgever
“Balanz is voor mij de perfecte werkgever. Ze zetten zich echt in voor mensen met een arbeidsbeperking. Als ik iets niet goed snap, leggen ze het graag nog een keer uit. Ze hebben meer geduld met me dan andere werkgevers.”  
Robin werkt ruim 28 uur per week. Ze maakt schoon op een school en onderhoudt met drie collega’s de trappenhuizen en galerijen van 23 flats in Heerlen. “In het begin heb ik wel moeten wennen aan de werktijden. Ik begin namelijk om 6.00 uur. Maar na een paar weken had ik het ritme te pakken. Ook omdat het werk heel leuk is en ik fijne collega’s heb. Daar kom ik graag vroeg mijn bed voor uit.”

 

Ouderenzorg
“Ik voel mij beter als ik werk. Ik móet iets om handen hebben. Van thuiszitten word ik gek. Ik hoop dan ook dat ook mijn contract hierna nog weer verlengd wordt. En misschien loopt Balanz nog eens tegen een (schoonmaak)baan in de ouderzorg aan, want dan zit ik helemaal goed op mijn plek.”

 
Terug naar boven