Family Statement
Betekenisvol werk
Duurzaamheid

Samenwerken aan perspectief

Personal touch succesfactor convenant UWV en Vebego

 

Om werkgelegenheid te stimuleren sloten UWV en Vebego in 2011 een convenant met als doel mensen ‘uit de kaartenbakken’ van UWV aan een baan te helpen bij de bedrijven van Vebego. Met succes. 

 

Annette van Waning, CSR-manager Vebego: “Met de in 2011 gestarte pilot hielpen we 141 mensen aan een baan in de regio’s Limburg en Brabant. Dat waren er al 91 boven target. Dit succes smaakte naar meer en daarom hebben we in 2012 het werkgebied uitgebreid naar heel Nederland.”

"In 2014 gingen maar liefst 336 werkzoekenden aan de slag bij onze bedrijven. Op 1 januari 2015 is 51% hiervan nog steeds bij ons in dienst. Een resultaat om trots op te zijn. Zeker voor een branche als de onze waarin het personeelsverloop hoog is.” 

Vebego vindt het belangrijk dat iedereen een kans krijgt mee te doen aan de maatschappij, en in staat is zelf een inkomen te verdienen. Annette: “Dat zit in onze genen als familiebedrijf. Daar hebben wij geen Participatiewet voor nodig.”

We hebben veel werk voor ‘de onderkant van de arbeidsmarkt’. Werk met een laag competentieprofiel. Denk aan schoonmaakwerk. Een laagdrempelige manier om weer mee te doen aan het maatschappelijk verkeer. Waarmee we tegelijkertijd de werkloosheid terugdringen en de maatschappelijke lasten verlichten.

Behalve een nobel streven zit er ook een zakelijke reden aan het convenant. Annette: “Als ondernemer zijn wij natuurlijk ook altijd op zoek naar goede mensen. Door eerst eens te bellen naar UWV, besparen we wellicht op een dure wervingscampagne.” 

De samenwerking gaat verder dan bemiddeling alleen. Petra de Jong, Landelijk adviseur werkgeversdiensten UWV: “Naast vacaturebank is UWV ook hét uitvoeringsinstituut van de werknemersverzekeringen zoals de WW, WIA en Wajong. Wij hebben alle kennis in huis over arbeidsongeschiktheid, de Wet Poortwachter, subsidies, re-integratie, noem maar op. Expertise waar HR-medewerkers van Vebego-bedrijven hun voordeel mee kunnen doen.”

 

Persoonlijk contact
“Natuurlijk weet iedere HR-medewerker van ons bestaan, maar is het vaak nog een opgave om met een vraag bij de juiste persoon terecht te komen. Door persoonlijk langs te gaan en de HR-medewerkers in contact te brengen met de juiste personen bij het UWV in hun regio, zijn de lijnen kort en wordt er meer gebruikgemaakt van onze dienstverlening.”
Volgens Petra is deze ‘personal touch’ het daadwerkelijk succes van het convenant. “Beter dan een mail rondsturen waarin je vertelt wat het doel is van het convenant met de kans dat die vervolgens in de digitale prullenbak verdwijnt. Door regelmatig om tafel te gaan met de HR-medewerkers en te ontdekken waar behoefte aan is, is toekomstige samenwerking met één telefoontje een feit.”

 

Samenwerking buiten de bedrijven
Petra: “Ook Annette spreek ik vier keer per jaar face-to-face. Om de resultaten door te nemen en na te denken op welke vlakken we de samenwerking verder kunnen verbeteren of intensiveren. Ook buiten de Vebego-bedrijven.” 

Annette: “Een mooi voorbeeld hiervan zijn de competentietesten voor jongeren die deelnemen aan het project ‘Kansen voor Jongeren’ van het Oranje Fonds. Wij steunen dit project dat jongeren stimuleert een startkwalificatie te behalen nu een aantal jaar met sollicitatietrainingen, meeloopdagen en leer-werktrajecten.” 

 

Perspectief
“Door onze projectmanager in contact te brengen met Petra en die op haar beurt weer met de juiste persoon binnen UWV, kunnen de jongeren nu ook hun competenties laten testen door UWV en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. In Eindhoven, waar nu een pilot draait, is dit een enorm succes. Met als gevolg zicht op een landelijke uitrol.” Over perspectief gesproken! 

 

 

Terug naar boven