Robotisering binnen Vebego
Pop-up Office
Innovatie

Wearables nóg niet breed gedragen

In 2014 kwamen ze in alle soorten en maten op de markt: wearables. Het is voor Vebego Innovations aanleiding er een breed, verkennend onderzoek naar te doen. Wat zijn de ontwikkelingen? Welke impact hebben ze op de bedrijven en wat kunnen we er mee in onze processen?

 

 

Vebego testte afgelopen jaar de Google Glass, de smartwatches van Motorola en Samsung, de Vital Connect-pleister en verschillende polsband-fitnesstrackers. Peter Mudde van Vebego Innovations: “Ik verwacht dat de wearable-technologie een grote impact gaat hebben op de samenleving en het bedrijfsleven. En dus ook op Vebego.”

 

Vooral de toepassingsmogelijkheden op HR-vlak zijn veelbelovend.

 

“Door het meten van het stresslevel of de hartslag kun je bijvoorbeeld actief bijdragen aan de gezondheid van medewerkers. En door het directe contact via een smartwatch kun je collega’s empoweren. Met coaching-on-the-job of andere directe support op de werkvloer.”

 

Platform
Toch laat de dag dat iedereen binnen Vebego met een smartwatch rondloopt nog even op zich wachten. “Er is op dit moment nog niet echt een breed gedragen technisch platform voor wearables, zoals iOS of Android. De bij gebruik gegenereerde data is bovendien niet altijd even betrouwbaar en de accuduur laat ook te wensen over.”

 

“Ook ontbreekt het nog aan een ‘killer-app’ die alle twijfel wegneemt.”

 

Verbeterde versies liggen voor de hand
Dit neemt niet weg dat Vebego de ontwikkelingen op de voet blijft volgen. Peter: “Net als het aantal wearables, is ook het aantal softwareontwikkelaars voor wearables explosief gestegen. Zij focussen zich vooral op het verbeteren van de functionaliteit, betrouwbaarheid van de data en het gebruiksgemak.”

 

Tegelijkertijd kijkt de wereld reikhalzend uit naar wat Apple gaat doen. Gaat de Apple Watch de ontwikkeling van de wearables in een stroomversnelling brengen?

 

Meer weten? Lees hier de blog van Peter Mudde of download het rapport.

Download Rapport

 


 

Terug naar boven