Vebego Foundation Jaarrekening 2014
Robotisering binnen Vebego
Innovatie

De magie van Yask

Let us see you and be curious what happens next!


Hospitality is hot

Diverse whitepapers zijn inmiddels over dit onderwerp geschreven. Hospitality scans ontpoppen, nieuwe labels worden geïntroduceerd, trainingen worden opgezet, inspirerende quotes verschijnen in onze mailboxen en customer journeys zijn hèt element om de ander goed te kunnen faciliteren.

 

We focussen op processen en ‘contactmomenten’. Dat past ook bij onze branche. Facility Management is goed in het bewaken en verbeteren van processen. Door het inzichtelijk krijgen van het proces van onze gast, kunnen we analyseren waar we in zijn/haar proces waarde kunnen toevoegen. Maar leveren we precies dat wat de gast wil door processen te analyseren of is de gast zelf van grotere waarde?

 

Door naar buiten te kijken, wordt binnen zichtbaar

Binnen Vebego zeggen we: “Wij kijken naar buiten”, “Wij zijn nieuwsgierig”. En dat is precies waar het bij Yask om draait als we het hebben over Hospitality of gewoon Gastvrijheid.

 

Wij kijken met een open blik. Wij zijn niet gelijk gefocust op wat we denken te zien. Want door focus los te laten, kunnen we zien wat die ander beweegt. Als je luistert zonder gefocust te zijn op het geven van een antwoord, hoor je werkelijk wat die ander belangrijk vindt. Wij luisteren dus niet vanuit het facility proces of de KPI’s of de afspraken van de servicedesk…. Wij luisteren naar jouw verhaal, jouw emoties, historie, idealen, keuzes en dromen. Jij, als mens, fascineert ons! Binnen Yask hebben we daarom een ‘community of the curious’: Intrinsiek nieuwsgierigen die anderen het vakmanschap bijbrengen, zodat luisteren en vragen stellen een vaardigheid wordt.

 

Van vragen naar de magie in de ander zien!

Eén van de mooie aspecten van het Facility vak is dat we zoveel mensen mogen ontmoeten. En iedereen is anders. Natuurlijk zijn er overeenkomsten in interesses of in ochtendhumeur of avondmens zijn. Voor een deel zijn we tegenwoordig voorspelbaar door de hoeveelheid data die over ons verzameld wordt. Echter blijven we als mens toch ook een deel onvoorspelbaar. Als mens kan je namelijk elk moment een andere keuze maken.

 

En in die keuze zit de magie opgesloten.

Dat is alleen te ervaren als je je werkelijk – voor een moment – verbindt met die ander. En werkelijk verbinden, gaat om die ander (h)erkennen.

 

Hoe fijn vindt u het om (h)erkend te worden? Juist, heel fijn!

Hoe fijn vindt u het zelf als u een onbekend gebouw binnenstapt en een teken van (h)erkenning ontvangt. Dat kan een glimlach zijn van een gastvrouw/-heer, een kort knikje van een receptionist(e) of een knipoog van de kok die staat te koken in zijn open keuken.

 

Erkenning is een behoefte! Maslow heeft het zelfs op het vierde en één na hoogste niveau in zijn piramide opgenomen.

 

En het ‘terrasje’ van Lebbis: beaamt het ook.

In zijn geweldig sprekende voorbeeld, gaat het ook om ‘ik word gezien’; ‘er wordt rekening met mij gehouden.’ Werkelijk rekening met mij gehouden. Als we dat willen, dan kan dat.

 

En zo kijken wij bij Yask eerst naar buiten om uw binnen te ontdekken. En dan kijken wij naar binnen om te zien hoe we kunnen voorzien in uw vraag die altijd anders is; ongeacht het proces. De magie zit hem namelijk in de details. En die maken het onvergetelijk.

 

Deelt u mee in uw magie? Wij wensen u een uitzonderlijke experience toe in het gewone.

En uiteraard hebben wij ook die scan, training, inspirerende quotes, journeys, processen en KPI’s. En wij hebben meer. Wij hebben ruimte gecreëerd om nieuwsgierig te zijn. Niet omdat dat moet, maar omdat we ervoor kiezen om de magie in u te ontdekken. En u voor een moment te laten ervaren wat er gebeurt als je magie deelt.

www.yask.nl

Terug naar boven