Samenwerken aan perspectief
Duurzaam Wagenpark 2014
Duurzaamheid

Betekenisvol werk

To put a man on the moon


Tijdens zijn bezoek aan het NASA Space Center in 1962 vroeg President John F. Kennedy de schoonmaker wat hij aan het doen was. “I’m helping to put a man on the moon, Mr. President”, antwoordde de man vol trots.

 

De ambitie van Vebego om betekenisvol werk te bieden is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is de kern van het familiebedrijf, dat zich per definitie richt op volgende generaties. Maar hoe zorg je ervoor dat 40.000 medewerkers hun werk als betekenisvol ervaren? En wat betekent het eigenlijk?

 

In samenwerking met MVO Nederland onderzocht Vebego in 2013 het geheim achter betekenisvol werk. De onderzoekers beperkten zich in dit onderzoek tot een aantal schoonmaakmedewerkers van vier bedrijven in de schoonmaakbranche. Om aanvullend goed inzicht te krijgen in het hele bedrijf en in de (academische) status van betekenisvol werk, bleek meer onderzoek nodig. Corriene van Eck, student Communicatie, Beleid & Management neemt de handschoen op en wijdt er haar masterscriptie aan, betekenisvol getiteld ‘To put a man on the moon’.

 

Nieuwsgierig naar deze scriptie? Download dan hier de Samenvatting

Download Samenvatting

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met annette.vanwaning@vebego.com

Terug naar boven