Samengevatte jaarrekening Vebego International 2014
Family Statement
Bestuur

Van betekenis zijn voor die ander


Waardevol volgens Steph Feijen

 

“Gewoon nieuwsgierig zijn. Willen weten wat er speelt. Het willen oppakken. Die ander willen verrassen. Niet bij de pakken neerzitten bij de eerste tegenslag. Doorvragen. Ontdekken wat ergens achter zit. Verkennen.”

 

Van betekenis zijn voor iets of iemand begint volgens Steph Feijen, Raad van Bestuur Vebego, met blijven vragen. En blijven kijken. "Want, hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet".

 

Het klinkt een beetje als een dooddoener, maar door de ogen open te houden, ontdek je nieuwe of betere manieren om van toegevoegde waarde te zijn. Om waardevol voor die ander te zijn. Zowel als werkgever, als dienstverlener.

 

Neem Hago Zorg. Door voortdurend te focussen op het bieden van meerwaarde, is Hago Zorg echt een autoriteit geworden. Een specialist waar academische ziekenhuizen graag mee partneren bij de ontwikkeling van tal van nieuwe concepten.

 

Van schoonmaker tot autoriteit?

Bewonderenswaardig wat mij betreft. Door de taal van de zorg te spreken, concepten als Glansrijk Gastvrij te ontwikkelen en die in de praktijk waar te maken. Om vervolgens nog meer impact te realiseren met innovaties als de Zorg@lly, Alpheios’ infectiepreventiemonitor en de beddenreinigingsrobot.

 

Er zijn nog veel meer successen. Met de Triple-T, een nieuwe trolley die de productiviteit van schoonmakers ondersteunt, hebben we nog zo’n showcase. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van net even buiten je eigen vakje willen en durven kijken.

 

Meer showcases

En product gerelateerde innovaties daargelaten, kijk hoe wendbaar een Assist inspeelt op ingrijpende ontwikkelingen in haar segment. Met slimme nieuwe concepten voor thuiszorg en facility management. Of zie hoe Tence een geslaagde transitie naar online doormaakt. Ik kan daar echt van genieten.

 

Al net zo vermeldenswaardig zijn de verdiepingsslagen die we maken met Care in België, CarePeople in Zwitserland en Hago Rail Services of Hago Food & Industry in Nederland (waarover meer in het directieverslag).

 

Zo zet iedere resultaatverantwoordelijke eenheid zich op zijn eigen manier in om van betekenis te zijn. Van betekenis voor de betreffende branche, voor opdrachtgevers en vooral ook voor de eigen collega’s. Door een plek te bieden waar je je betekenisvol kunt ontwikkelen.

 

Toegevoegde waarde kent vele gezichten

Met een dergelijk sterke medewerkerspropositie het altijd weer net een beetje beter willen doen, dat is ook in 2015 het devies. In opdracht van organisaties die dat weten te waarderen. Om vanuit die context samen de spelregels nog een keer kritisch onder de loep te nemen, en, als het even kan, op positieve wijze te veranderen. Ik geloof in een balans van een propositie met betekenisvol werk voor medewerkers, opdrachtgevers en partners. 

Terug naar boven